Leikkikentät

Muuramessa on yhteensä 19 yleistä leikkikenttää jotka tarjoavat kuntalaisille mahdollisuuden mukavaan yhdessäoloon ulkoilmassa. Leikkikentät toimivat myös ajanviettopaikkoina sekä antavat turvalliset puitteet eri-ikäisten lasten leikkimiselle.

Leikkikenttien koko sekä leikkivälineiden määrä vaihtelevat. Käytössä olevat leikkivälineet täyttävät vaadittavat turvallisuusstandardit. Jokaisella leikkikentällä on opastetaulu, josta selviää leikkikentän nimi ja osoite, ylläpidon yhteystiedot sekä toimintaohjeet hätätilanteissa.

Kinkomaan leikkikentät kartalla

Muuramen leikkikentät kartalla

Jokipuisto sijaitsee keskustassa Virastotalon päädyssä Muuramenjoen läheisyydessä. Leikkikenttä on rakennettu vuosina 2004 – 2005 kunnan omana työnä. Leikkivälineitä on monen ikäisille ja keskeisen sijaintinsa puolesta Jokipuisto toimii myös kohtaamispaikkana.

Hautalanmäen pallo- ja leikkikenttä on lähiliikuntapaikka Leikarin päiväkodin ja korttelikoulun vieressä.  Se on valmistunut vuonna 2001 ja oli tuolloin yksi kuudesta pilottihankkeesta lähiliikuntapaikkana Suomessa. Suunnittelun lähtökohtia ovat olleet: liikkuminen vauvasta vaariin, vapaa kaikille haluaville sekä spontaania, omatoimista ja monipuolista liikkumista lähellä luontoa. Alueeseen kuuluu pallokenttä, joka toimii talvisin luistinratana, pienten leikkialue ja isompien lasten temppurata. Läheisestä metsästä löytyy polkuja sekä pieni pururata.

Ahvenlammen leikkikenttä sijaitsee Kinkomaalla Ahvenlammen asuinalueella. Leikkikenttä on rakennettu vuonna 2013. Leikkivälineitä löytyy monen ikäiselle. Sijainniltaan Ahvenlammen leikkikenttä on rauhallinen ja varsinkin kesäaikaan viereinen uimaranta ja Beach Volley-kenttä tarjoavat tekemistä myös vanhemmille lapsille. 

Muuramen kunnan leikkikentillä ei ole talvikunnossapitoa!

Yhteisiä sääntöjä leikkikenttien käyttäjille:

  • koirien sekä muiden eläinten vieminen puistoon on kielletty
  • roskat viedään roska-astiaan
  • kaikki ovat tervetulleita
  • muistetaan varoa pienempiä
  • rikkoontuneista välineistä tai rakenteista voi ilmoittaa ylläpitäjälle, yhteystiedot opastetaulussa
  • hauskanpito ja leikkiminen sallittu